Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Σύνδεση
Εγγραφή

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Για τη συνέντευξη εργασίας
  • Εγγραφή

«Γιατί θέλεις να εργαστείς για εμάς;»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται σαν μία απλή ερώτηση, αλλά αυτός που κάνει την συνέντευξη ψάχνει για μια σειρά από σημαντικά σημεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν - και αυτά δεν είναι και τόσο εμφανή...

Προετοιμασία

Αν πάρεις το χρόνο σου και σκεφτείς την απάντηση, πριν πας στην συνέντευξη, δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεως και θα παρέχεις στον άνθρωπο που θα σου πάρει συνέντευξη τις πληροφορίες που ζητάει. Και όπως λένε οι πιο έμπειροι, αν αποτύχεις να προετοιμαστείς, προετοιμάσου για την αποτυχία.

Κάνε την έρευνά σου για την εταιρεία.

Ερευνώντας την εταιρεία θα σε κάνει πιο ενήμερο και θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρος στις απαντήσεις της συνέντευξης.

Ξεκίνα να εξετάζεις το είδος των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρουν - μπορείς να τα χρησιμοποιείς ήδη για τον εαυτό σου ή να είσαι εξοικειωμένος με το προϊόν. Προσπάθησε να μάθεις ποια είναι η θέση τους στην αγορά - είναι ηγέτες της αγοράς; Έχουν ισχυρή πελατειακή βάση και καλή φήμη;

Ανταγωνιστές της εταιρείας

Κοίτα ποιοί είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές της εταιρείας και πως η εταιρεία τους αντιμετωπίζει. Αν είσαι σε θέση να αποδείξεις αυτή τη γνώση, τότε έχεις κάνει το "homework" σου και έχεις κάποια εμπορική ευαισθητοποίηση.

Ρίξε μια ματιά στα socialmediaτης εταιρείας και σύγκρινέ τα με του ανταγωνισμού. Εξοικειώσου με τις τεχνικές διαφήμισης της εταιρείας: υπάρχει κάποια διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση που τρέχει; Η το μεγαλύτερο μέρος της διαφήμισης είναι online, μέσω YouTube, Face book, Twitterκαι LinkedIn;

Φήμη

Ρώτησε τον εαυτό σου αν η εταιρεία έχει ισχυρή φήμη. Υπάρχει κάποια ενότητα της ιστοσελίδας της εταιρείας με μαρτυρίες των πελατών της; Αν όχι, ψάξε σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες για να δεις τι λέει ο κόσμος για το προϊόν ή τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Μην φοβάσαι να κολακέψεις: αν η εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, αναγνώρισέ το και ενημέρωσε ότι θέλεις να εργαστείς για έναν ηγέτη.

Τι έχεις να προσφέρεις

Αντί να εστιάσεις πάνω σε αυτό που μπορεί να σου προσφέρει η εταιρεία, προσπάθησε να επισημάνεις τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που έχεις να τους προσφέρεις. Για παράδειγμα, αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες να βοηθήσεις στην ανάπτυξη της εταιρείας ή θα μπορούσες να εφαρμόσεις σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Σκέψου συγκεκριμένες δεξιότητες που θα σε κάνουν ικανό να αναλάβεις αυτό το ρόλο.

Προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς από ερωτήσεις για μπόνους, μισθούς και διακοπές. Να θυμάσαι ότι αυτός που σας κάνει την συνέντευξη ψάχνει για ότι έχετε να προσφέρετε στην εταιρεία.

Όλα αυτά ίσως ακούγονται σαν πολλή προετοιμασία για μία ερώτηση. Η διαφορά όμως ενός υποψηφίου που έχει κάνει την προετοιμασία του με αυτόν που δεν την έχει κάνει, θα φανεί στο τέλος.

Κανείς δεν θέλει να τα θαλασσώσει σε μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά πως γίνεσαι καλός αν έχεις πολύ μικρή εμπειρία; Η απάντηση είναι απλή: εξασκείσαι…

Οι συνεντεύξεις για εργασία μπορεί να είναι αγχωτικές, ειδικά αν είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου ή αν ήσουν στην ίδια θέση εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να θυμάσαι ότι, όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας, είσαι στην ίδια θέση με πολλούς άλλους υποψηφίους. Σχεδόν κανένας, όσο και αν η εμφάνιση και η συμπεριφορά δείχνει κάτι το διαφορετικό, δεν είναι ο «γκουρού» στις συνεντεύξεις.

Για να είσαι άνετος και χαλαρός σε μια συνέντευξη, και να δώσεις την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να έχουμε πάει σε πολλές συνεντεύξεις. Τα καλά νέα είναι ότι για να εξασκηθείς και να βελτιώσεις την απόδοσή σου, δεν χρειάζεται να είσαι σε μια πραγματική συνέντευξη για δουλειά.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η οργάνωση και η θέληση να ξεπεράσεις την αμηχανία σου, που οδηγεί σε λάθη.

Ζητήστε βοήθεια

Το να προβάρεις φωναχτά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη. Οπότε, κάλεσε φίλους ή συγγενείς να σε βοηθήσουν σε μια εικονική συνέντευξη.

Αν μπορείς, ψάξε για κάποιον γνωστό σου που έχει εμπειρία στο να παίρνει συνεντεύξεις από ενδιαφερόμενους, ως μέρος της δουλειάς του. Αν αιτείσαι για συγκεκριμένη θέση, ζήτα από τον «γνωστό» σου που σου παίρνει την συνέντευξη, να χρησιμοποιήσει τα χαρακτηριστικά της δουλειάς για την οποία αιτείσαι, όπως και το βιογραφικό σου ως κομμάτι της εικονικής συνέντευξης.

Και αν υπάρχει κάποια ερώτηση που σε ανησυχεί ιδιαίτερα – για παράδειγμα, μια ικανότητα που δεν έχεις – ζήτησε να σου αναφέρουν αυτήν την ερώτηση έτσι ώστε να μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Στην συνέχεια, ζήτησε λεπτομερές feedback – και μην είσαι αρνητικός για αυτό – και να σκεφτείς πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τα αδύναμα στοιχεία του βιογραφικού σου. Ζήτα και από κάποιον άλλο να σου πάρει συνέντευξη και επανέλαβε το μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις μια αίσθηση για το πώς θα απαντήσεις στο είδος των ερωτήσεων που θα σου ζητηθεί.

Ακούγεται βασανιστικό, και μπορεί να είναι, αλλά είναι προτιμότερο να κάνεις λάθη σε ένα ασφαλές περιβάλλον, παρά να τινάξεις μια συνέντευξη στον αέρα επειδή δεν εξασκήθηκες.

Δες τον εαυτό σου όπως θα τον δουν οι άλλοι

Για να καταλάβεις πραγματικά πως αποδίδεις σε μια συνέντευξη, τράβηξε τον εαυτό σου σε βίντεο κατά την διάρκεια της εικονικής συνέντευξης. Βλέποντας μετά αυτό που τράβηξες, θα σου δώσει μια καλή ιδέα για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου. Ζήτα και από φίλους και συγγενείς να το δουν και να σχολιάσουν. Πολλές φορές θα δουν πράγματα που εσύ δεν τα βλέπεις.

Δεν χρειάζεται βίντεο υψηλής ποιότητας για αυτό – το κινητό κάνει μια χαρά – αλλά να αποσκοπείς σε υψηλής ποιότητας επίδοση για να πετύχεις το στόχο σου.

Επωφεληθείτε από την τεχνολογία

Αν και καμία συνέντευξη για δουλειά δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη, χρειάζεσαι κάτι να σου κάνει τις ερωτήσεις. Μία εικονική συνέντευξη που βρίσκεται στο TheJobCenter, θα σε βοηθήσει στις απαντήσεις βασικών ερωτήσεων σε μία συνέντευξη εργασίας.

Παρακολούθησε προσεκτικά

Βιντεοσκοπώντας την επίδοσή σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεις πως εμφανίζεσαι σε μια συνέντευξη. Είσαι νευρικός; Φαίνεσαι κατηφής; Είναι όμως και ένας τρόπος να δεις πως ακούγεσαι. Χρησιμοποίησέ το για να εξασκηθείς στην χρήση όμορφου λεξιλογίου, έτσι ώστε να κάνεις καλή εντύπωση σε αυτόν που σου κάνει την συνέντευξη.

Ακούγοντας τον εαυτό σου είναι και ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείς για μια τηλεφωνική συνέντευξη. Αυτό που απαντάς είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι δεν σε βλέπει κανείς, και ο ακροατής σχηματίζει εικόνα από τον τρόπο που μιλάς και εκφράζεσαι.

Απάντησε σωστά

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τι ερωτήσεις μπορεί να υπάρξουν στην συνέντευξη, ιδίως αν είμαστε καινούργιοι στην αγορά εργασίας. Πριν την συνέντευξη, αξίζει να ερευνήσεις και να μάθεις πληροφορίες για την εταιρεία που σε έχει καλέσει για συνέντευξη.

Στην περίπτωση που ερωτηθείς, θα είσαι προετοιμασμένος.

Διαβάστηκε 350 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015 14:05
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πώς να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη

ΑΘΗΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

map-athens- map-piraeus- map-glyfada- map-thessaloniki-
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Πατησίων 31 phone17 210-5279500
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Φίλωνος 39
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Λ. Βουλιαγμένης 57
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Βαλαωρίτου 9 phone17 2310-552406
MC: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8 phone17 210-8899600
 phone17 210-4120313
phone17 210-9640117 
MC: Εγνατίας 2-4 phone17 2310-287779