Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Σύνδεση
Εγγραφή

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Για τη συνέντευξη εργασίας
  • Εγγραφή

Τι κάνεις αν δεν έχεις πάει σε πολλές συνεντεύξεις;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κανείς δεν θέλει να τα θαλασσώσει σε μια συνέντευξη για δουλειά, αλλά πως γίνεσαι καλός αν έχεις πολύ μικρή εμπειρία; Η απάντηση είναι απλή: εξασκείσαι…

Οι συνεντεύξεις για εργασία μπορεί να είναι αγχωτικές, ειδικά αν είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου ή αν ήσουν στην ίδια θέση εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να θυμάσαι ότι, όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας, είσαι στην ίδια θέση με πολλούς άλλους υποψηφίους. Σχεδόν κανένας, όσο και αν η εμφάνιση και η συμπεριφορά δείχνει κάτι το διαφορετικό, δεν είναι ο «γκουρού» στις συνεντεύξεις.

Για να είσαι άνετος και χαλαρός σε μια συνέντευξη, και να δώσεις την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να έχουμε πάει σε πολλές συνεντεύξεις. Τα καλά νέα είναι ότι για να εξασκηθείς και να βελτιώσεις την απόδοσή σου, δεν χρειάζεται να είσαι σε μια πραγματική συνέντευξη για δουλειά.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η οργάνωση και η θέληση να ξεπεράσεις την αμηχανία σου, που οδηγεί σε λάθη.

Ζητήστε βοήθεια

Το να προβάρεις φωναχτά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη. Οπότε, κάλεσε φίλους ή συγγενείς να σε βοηθήσουν σε μια εικονική συνέντευξη.

Αν μπορείς, ψάξε για κάποιον γνωστό σου που έχει εμπειρία στο να παίρνει συνεντεύξεις από ενδιαφερόμενους, ως μέρος της δουλειάς του. Αν αιτείσαι για συγκεκριμένη θέση, ζήτα από τον «γνωστό» σου που σου παίρνει την συνέντευξη, να χρησιμοποιήσει τα χαρακτηριστικά της δουλειάς για την οποία αιτείσαι, όπως και το βιογραφικό σου ως κομμάτι της εικονικής συνέντευξης.

Και αν υπάρχει κάποια ερώτηση που σε ανησυχεί ιδιαίτερα – για παράδειγμα, μια ικανότητα που δεν έχεις – ζήτησε να σου αναφέρουν αυτήν την ερώτηση έτσι ώστε να μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Στην συνέχεια, ζήτησε λεπτομερές feedback – και μην είσαι αρνητικός για αυτό – και να σκεφτείς πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τα αδύναμα στοιχεία του βιογραφικού σου. Ζήτα και από κάποιον άλλο να σου πάρει συνέντευξη και επανέλαβε το μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις μια αίσθηση για το πώς θα απαντήσεις στο είδος των ερωτήσεων που θα σου ζητηθεί.

Ακούγεται βασανιστικό, και μπορεί να είναι, αλλά είναι προτιμότερο να κάνεις λάθη σε ένα ασφαλές περιβάλλον, παρά να τινάξεις μια συνέντευξη στον αέρα επειδή δεν εξασκήθηκες.

Δες τον εαυτό σου όπως θα τον δουν οι άλλοι

Για να καταλάβεις πραγματικά πως αποδίδεις σε μια συνέντευξη, τράβηξε τον εαυτό σου σε βίντεο κατά την διάρκεια της εικονικής συνέντευξης. Βλέποντας μετά αυτό που τράβηξες, θα σου δώσει μια καλή ιδέα για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου. Ζήτα και από φίλους και συγγενείς να το δουν και να σχολιάσουν. Πολλές φορές θα δουν πράγματα που εσύ δεν τα βλέπεις.

Δεν χρειάζεται βίντεο υψηλής ποιότητας για αυτό – το κινητό κάνει μια χαρά – αλλά να αποσκοπείς σε υψηλής ποιότητας επίδοση για να πετύχεις το στόχο σου.

Επωφεληθείτε από την τεχνολογία

Αν και καμία συνέντευξη για δουλειά δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη, χρειάζεσαι κάτι να σου κάνει τις ερωτήσεις. Μία εικονική συνέντευξη που βρίσκεται στο TheJobCenter, θα σε βοηθήσει στις απαντήσεις βασικών ερωτήσεων σε μία συνέντευξη εργασίας.

Παρακολούθησε προσεκτικά

Βιντεοσκοπώντας την επίδοσή σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεις πως εμφανίζεσαι σε μια συνέντευξη. Είσαι νευρικός; Φαίνεσαι κατηφής; Είναι όμως και ένας τρόπος να δεις πως ακούγεσαι. Χρησιμοποίησέ το για να εξασκηθείς στην χρήση όμορφου λεξιλογίου, έτσι ώστε να κάνεις καλή εντύπωση σε αυτόν που σου κάνει την συνέντευξη.

Ακούγοντας τον εαυτό σου είναι και ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείς για μια τηλεφωνική συνέντευξη. Αυτό που απαντάς είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι δεν σε βλέπει κανείς, και ο ακροατής σχηματίζει εικόνα από τον τρόπο που μιλάς και εκφράζεσαι.

Απάντησε σωστά

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τι ερωτήσεις μπορεί να υπάρξουν στην συνέντευξη, ιδίως αν είμαστε καινούργιοι στην αγορά εργασίας. Πριν την συνέντευξη, αξίζει να ερευνήσεις και να μάθεις πληροφορίες για την εταιρεία που σε έχει καλέσει για συνέντευξη.

Στην περίπτωση που ερωτηθείς, θα είσαι προετοιμασμένος.

Διαβάστηκε 352 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015 14:05

ΑΘΗΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

map-athens- map-piraeus- map-glyfada- map-thessaloniki-
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Πατησίων 31 phone17 210-5279500
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Φίλωνος 39
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Λ. Βουλιαγμένης 57
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Βαλαωρίτου 9 phone17 2310-552406
MC: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8 phone17 210-8899600
 phone17 210-4120313
phone17 210-9640117 
MC: Εγνατίας 2-4 phone17 2310-287779