Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Σύνδεση
Εγγραφή

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Για την καριέρα σου
  • Εγγραφή

Αποφοίτησες; Καιρός για ένα πλάνο καριέρας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πήρες το πτυχίο σου: συγχαρητήρια. Τι κάνεις μετά; Δυσκολεύεσαι να βρεις τη δουλειά που θέλεις; Ή ίσως δεν είσαι σίγουρος για τη σταδιοδρομία που πρέπει να ακολουθήσεις; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να κάνεις το άλμα στον κόσμο της εργασίας.

Βήμα 1 - Σκεφτείτε πριν πράξετε

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την πρώτη τους εργασία ως λανθασμένη επιλογή. Πάρα πολύ συχνά η έμφαση δίνεται στην αίτηση για εργασία – θέσεις εργασίας που ακούγονται ενδιαφέρουσες, θέσεις εργασίας που αναλογούν στα προσόντα σας, ή θέσεις εργασίας που νομίζετε ότι θα έπρεπε ήδη να εργάζεστε. Οι ίδιοι οι άνθρωποι ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στη δημιουργία ενός βιογραφικού σημειώματος χωρίς σωστό κριτήριο σκέψης σχετικά με τις επιλογές τους.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι έχουν κατά την ολοκλήρωση των σπουδών τους είναι ότι έχουν μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία. Αλλά για τους ανθρώπους που είναι ήδη στην αγορά εργασίας για κάποιο διάστημα, η ανησυχία είναι ακριβώς η αντίθετη: ότι οι εργοδότες θα τους αναγνωρίσουν για ρόλους παρόμοιους με αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή.

Πάρτε λοιπόν την ευκαιρία από την αρχή - αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε σωστά τις επιλογές σας, θεωρώντας ότι ο μελλοντικός σας εργοδότης δεν βασίζεται στις προηγούμενες δουλειές σας.

Βήμα πρώτο, λοιπόν, είναι να μπεις στη σωστή νοοτροπία για την επιτυχή αναζήτηση εργασίας.

Βήμα 2 - Συντάξτε το πρότυπο CV

Η αναζήτηση εργασίας έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια. Τα CVόμως παραμένουν! Είναι το κύριο εργαλείο με το οποίο οι εργοδότες θα ξεχωρίσει τους υποψηφίους και είναι το έγγραφο που, μαζί με τα χαρακτηριστικά της δουλειάς, θα είναι το κεντρικό θέμα της συνέντευξης.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για το βιογραφικό σας σημείωμα, να το δοκιμάστε το με ανθρώπους και να το προσαρμόσετε σε κάθε αίτηση εργασίας. Δεν υπάρχει τέλειο βιογραφικό. Υπάρχει ένα τέλειο βιογραφικό για μια συγκεκριμένη εργασία.

Από πού ξεκινάω; Πρώτον, διαβάστε το πώς συντάσσουμε ένα βιογραφικό σημείωμα. Όταν έχετε ένα πρόχειρο, συγκρίνετέ το με αυτό που ζητάνε οι εργοδότες. Με αυτό τον τρόπο, βλέπετε τον αυτό σας όπως θα σας έβλεπε αυτός που θα σας πάρει την συνέντευξη.

Αν νομίζετε ότι το βιογραφικό σας είναι σύντομο, υπάρχουν τρόποι να το βελτιώσετε.

Όταν καταλήξετε σε ένα πρότυπο CV που σας ικανοποιεί, «ανεβάστε το» στα socialmediaπου χρησιμοποιείτε (Facebook, linkedinκοκ). Αν ένας εργοδότης αποφασίσει να σας «γκουγκλάρει», να δει το σωστό βιογραφικό.

Βήμα 3 – Εισαγωγική επιστολή

Η εισαγωγική επιστολή βοηθάει στο να προσελκύσει το ενδιαφέρον του εργοδότη το βιογραφικό σου σημείωμα. Πρέπει να είναι σύντομο, αλλά και σωστά διαμορφωμένο για την συγκεκριμένη δουλειά που ενδιαφέρεσαι.

Βήμα 4 – Σχεδίασε, εφάρμοσε και παρακολούθησε

Για να πετύχεις μια δουλειά στην αγορά εργασίας χρειάζεται να είσαι επικεντρωμένος και οργανωμένος στις κινήσεις σου.

Χρειάζεται χρόνος για να ερευνήσεις την αγορά εργασίας, να συντάξεις βιογραφικά και εισαγωγικές επιστολές και να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους. Θα πρέπει λοιπόν να αφιερώσεις κάποιες ώρες την ημέρα για να υπάρχει μια σταθερή δυναμική στην αναζήτηση.

Κάθε αναζήτηση δουλειάς ξεκινάει με έρευνα για την συγκεκριμένη δουλειά και όχι με αιτήσεις. Καλή έρευνα λοιπόν για την επιχείρηση που στοχεύεις, για να είσαι προετοιμασμένος.

Δημιούργησε ένα αρχείο με το πρότυπο CVκαι ότι εισαγωγικές επιστολές έχεις γράψει για κάθε δουλειά, ώστε να γνωρίζεις τι έστειλες, που το έστειλες και πότε το έστειλες.

Βήμα 5 - Να είστε έτοιμοι για συνεντεύξεις

Συνεχής προετοιμασία είναι εγγύηση για μια πετυχημένη συνέντευξη. Τώρα είναι η ώρα να κάνεις εξάσκηση σε συνεντεύξεις.

Υπάρχουν τρόποι να πετύχεις σε μια συνέντευξη, κι ας μην έχει πάει σε πολλές.

Και υπάρχουν τρόποι να προετοιμαστείς σωστά για μία συνέντευξη.

Βήμα 6 – Μην αποδεχτείς αμέσως την πρώτη εργασία που σου προσφέρεται

Για κάποιον που δεν έχει εργαστεί ξανά , εσύ χρειάζεσαι την δουλειά περισσότερο από ότι χρειάζεται η δουλειά εσένα. Αυτός δεν είναι λόγος να αποδεχτείς τη δουλειά αν δεν νιώθεις καλά για αυτήν.

Ναι, υπάρχει η ανάγκη των χρημάτων. Και ναι, πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Κάθε δουλειά όμως είναι ένα σημαντικό βήμα και χρειάζεται σκέψη. Οπότε σκέψου αυτά τα πράγματα αν σου έχουν προσφέρει δουλειά.

Διαβάστηκε 439 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015 14:05
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προσφορές για δουλειά: Οι επιλογές σου!

ΑΘΗΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

map-athens- map-piraeus- map-glyfada- map-thessaloniki-
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Πατησίων 31 phone17 210-5279500
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Φίλωνος 39
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Λ. Βουλιαγμένης 57
ΙΕΚ ΞΥΝΗ: Βαλαωρίτου 9 phone17 2310-552406
MC: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8 phone17 210-8899600
 phone17 210-4120313
phone17 210-9640117 
MC: Εγνατίας 2-4 phone17 2310-287779